Eilen oli viimeiset pk-treenit tälle keväälle hallissa. Vain muutama treenaja oli paikalla. Alussa tehtiin lyhyitä pätkiä seuraamista, kontaktiharjoituksia ja lyhyitä tempon vaihteluja. Olga kävi jo alussa aika kuumana ja oli keskittymisvaikeuksia. Seuraavaksi otettiin kukin tasamaanouto, hyppynouto ja a-este peräkkäin. Olga oli erittäin malttamaton odottamaan ja jo ensimmäisessä tasamaanoudossa karkasi kapulan kimppuun ilman lupaa. Tein siedätyshoitoa ja kehuin suullisesti pelkästä katsekontaktista ja siinä tönötettiin jonkin aikaa. Koira nyki vähän väliä ihan kuin olisi kysynyt "joko nyt?". Saatiin se nouto ihan hyvin purkkiin. Sitten esteelle. En edes muista kaikkea mitä siinä tapahtui, mutta hieman estettä madallettiin, että liike onnistuu paremmin ja taisi Olga yrittää estettä kiertääkin. No itse nouto hyppyineen oli kuitenkin ok, jämäkkä liike, kunhan se nyt saatiin aluksi sujumaan.

A-esteellä alku kangerteli ja Olga olis mielellään vaan kiertänyt esteen. Edelleenkään ei olisi malttanut saada lupaa liikkeeseen. Jotakin sähellystä siinä oli ja kun Olga pääsi esteen taakse, karkasi siltä mopo käsistä aivan täysin. Olga sai hervottoman hepulikohtauksen, juoksi esteen ympärillä kapula suussa ja pärisi kaikille vastaantulijoille, jotka yritti tämän villin orin menoa estää. huh huh... sain kuitenkin Olgan tulemaan luokse ja sitten mentiin rauhoittumaan. Tein keskittymistä vaativia parin askeleen seuraamisia ja pysähdyksiä ym. Sitten mentiin paikallaoloon siksi aikaa, kun toinen koira suoritti esteet. Olga oli rauhallinen muuten, mutta kaksi kertaa nousi istumaan. Näissä kohti ärähdin vihaisesti.

Tein toisenkin paikallaolon vielä kun yksi koira oi noutoja suorittamassa. Tämä meni jo paremmin ja kerran kävin välillä palkkaamassa, ettei koira ehtisi nousta. Näiden rauhoittumisien jälkeen saatiin tehdä hyppy ja A vielä uusiksi. Nämä meni nyt paremmin. A-estettä tein jossain välissä myös remmissä. Olga lähtee esteen yli ihan hyvin, mutta saatuaan kapulan suuhun, se miettii, kiipeänkö yli vai jaksaisko sitä, kun helpompi olis kiertää. Avustin Olgaa kiipeämällä aina esteen päälle houkuttelemaan koiraa takaisin esteen yli. Päätettiin treenit vielä leikkiin.