Olgan supertoiminnallinen viikonloppu alkoi lauantaina n.9.15, jolloin dogsitter-kurssin ohjaaja tuli hakemaan Olgan "hoidokiksi". Oli alkamassa kurssilaisten viimeinen tentti, käytännön koe, jossa arvioitiin koiran käsittelyyn ja hoitoon liittyviä juttuja. Tilanne oli mahdollsimman oikea, eli kurssilaisen kanssa oli sovittu aika ja paikka, milloin tulla koiraa hoitamaan. Vastassa oli koiran omistajaa esittävä henkilö eli kaverini. Edellisenä iltana jokaisen kurssilaisen oli pitänyt puhelimitse sopia lauantain "keikasta". Tehtävä sisälsi lyhyen ulkoilutuksen, koiran varusteiden pukemisen ja riisumisen, veden ym. huolehtiminen koiralle.Kokeet olivat menneet kaikilta läpi ja Olgallakin oli hauskaa. Olgan koirakaverina paikalla oli myös mastiffi. Siinä siis ensimmäinen amacing race-tehtävä.

Toisessa tehtävässä Olga itse oli kilpailijana. Kaikki lähti siitä, kun kilpailijat päästettiin irti...Olgan piti pitää keppi itsellään, pujotella taitavasti puita ja risukoita, pitäen vauhti hurjana vaikeakulkuisessa metsämaastossa, jossa lumi pöllysi. Ihmisten kumoamista ei sallittu, vaan niitäkin oli väistettävä. Kovan vastuksen antoi nuori ja urhea dobermanniuros Pepsu. Rata oli työläs ja hikinen. Välillä painittiin, mutta keppi saatiin maaliin, Jeee! Tehtävä suoritettu ensimmäisenä. Olga jatkossa... Luminen koira hyppäsi autoon ja jatkoi matkaa taas seuraaville etapeille.

Etappi tokotreenit. Olga suoriutui hienosti muiden koirien ohitustehtävistä. Välillä piti hiukkasen vilkaista vastaantulijaa, mutta ei sen kummempaa tuttavuutta haluttu tehdä. Hienoa, matka jatkuu.

Toinen tehtävä oli liikkeestä maahanmeno, istuminen tai seisominen. Tehtävä sai valita ja Olga valitsi minun eli parinsa kanssa liikkeestä maahanmenon. Alun haparoinnin jälkeen homma alkoi jo sujua ja tytteli putosi hienosti maahan. Joidenkin koirien pitämä armoton meteli vaikeutti välillä jopa käskyjen kuulemista. Tehtävä suoritetiin. Emme tulleet viimeisenä maaliin, joten jatkoimme kilpailua.

Peruuttaminen. Minun piti opettaa varsinainen uusi temppu Olgalle eli peruuttaminen. Ja tehtävänanto saatiin suorittetua, muutama askel pakittamista. :) Kisa päättyi klo 18.