Pitkästä päivitystauosta huolimatta olemme kuitenkin jaksaneet treenailla kummankin koiran kanssa. Salsan kanssa päästiin omaan ryhmään aloittelemaan tokon kuvioita ja kulkeehan se aina Olgankin reeneissä mukana ja jos ei muuta, niin ainakin leikitään hallilla.

Tässä hieman joulunaikaisia talvikuvia.

 

Salsa ystävystyi joululomalla mummolan Nirpun kanssa näinkin läheisesti.

Olgan kanssa on tehty tammikuun aikana pk-puolen reeneissä mm. eteenmenoja ja estenoutoa. Eteenmenon on hoksannut hyvin ja irtoaa vauhdilla, mutta maahanmeno vaatii yleensä tuplakäskyn. Se taas johtuu enemmän ohjaajan käskyistä kuin koirasta... :).

Lähes metrinen este ja hyppytekniikka tuotti vähän harmaita hiuksia, mutta saatiin kutakuinkin toimimaan ilman kapulan kantelua. Se vaatii vielä treeniä. Kapulan kanssa kuumuu ja homma lähtee lapasesta.

Ollaan otettu mm. seuraamista ja liikkeestä maahanmenoa liikkuroituna. Seuraamisessa edistää, mikäli Olga käy ylikierroksilla. Toisinaan on hyvinkin kuulolla ja pitää paikkansa hyvin. Paikallaolot ollut hyviä, mutta viimeisimmässä sunnuntain treenissä taas valitettavasti nousi istumaan. Koko treeni oli ollut Olgalle hyvää kärsivällisyyden kasvattamista, mutta kun paikallaolo oli viimeisenä, aavistelin mitä tuleman piti, koska koira oli kuin sähköjänis, kun liike aloitettiin. Luoksetuloissa ei ottanut minkäänlaista häiriötä muista koirista.

Salsan kanssa vaikeinta on ollut ohjaajan asennot..pieni koira kun on kyseessä. Tahkottiin perusasentoja ja seuraamisen lähtöä ja kiinnitettiin erityistä huomiota minun apuihin, käden liikkeeseen ja vartalon suorassa pysymiseen. Kontaktia Salsa hakee hyvin. Ollaan tehty myös nopeita maahanmenoja ja kokeiltiin myös hyppyä. Palkkausta täytyy miettiä, onko se ruoka vai narupallo missäkin tilanteessa.