Tiistaina tokossa suht lämpimässä säässä harjoiteltiiin taas käännöstä, tällä kertaa vasemmalle. Aluksi Olga meinas kulkea poikittain ja käännös tuntui vaikealta, mutta kyllä se siitä lähti taas sujumaan, kun koirakin suoristi asentoa ja keskittyi siihen mitä oltiin tekemässä. Treenattiin taas pitkästä aikaa ruutuakin. Olga kyllä lähtee makupalalautaselle ja on jo sen sisäistänyt, mutta nyt pitäisi mennä tässäkin eteenpäin. Pidentää matkaa ja jossain vaiheessa kokeilla sitäkin, kun makupalalautanen ei olekaan odottamassa ruudussa... Otettiin myös noutoa, jossa kyllä yks kaks edistyttiinkin mukavasti. Olga toi hienosti, malttoi käskyn alla odottaa, kun kapulaa heitin ja toi tosiaan käskystä. Ihmeellisen hyvin sujui se.

Samaa noutoa me treenattiin vielä keskiviikkonakin tottiskentällä palveluskoirien treeneissä. Siellä olikin opastamassa oikein noutajaharrastaja ja häneltä saatiinkin hyviä neuvoja, miten edetä noudon harjoittelussa. Näytin sen, mitä Olga oli edellisenäkin päivänä osannut kapulan kanssa. Tämä ohjaaja ihastui Olgan energiseen menoon ja totesi: "ihanan lentävä rottis". Tästä on kuulemma hyvä jatkaa. Otettiin myös henkilöryhmää ja paikallaoloa. Henkilöryhmässä Olga keskittyi melko hyvin, eikä kiinnostunut muista, vaikka tehtiin pysähdyksiäkin vieraitten ihmisten välissä.

Paikallamakuuta kun treenailtiin pienissä pätkissä (joo, Olga oli vähän malttamaton ja nousi), tuli koulutusohjaaja juttelemaan. (Ilmeisesti ohjaajilla on jotkut vuorot, kun tällä kertaa oli taas eri kouluttajat.) Positiiviseksi yllätykseksi en saanutkaan neuvoja miten pitäis tehdä, vaan hän sanoi ihailevansa koulutustyyliäni ja sanoi sillä tyylillä tulevan tuloksia. :) En ollut uskoa korviani. Ai kuulinko oikein...?

Pitkästä aikaa muutama kuva treeneistä
645616.jpg
645615.jpg
645617.jpg
645623.jpg