Tänään oli taas Olgan vuoro treenata hakua ja iloksemme olimme saaneet mukaan taas yhden uuden maalimiehen. Olgalle kaksi ukkoa, joista jälkimmäinen oli piilossa kuopassa. Keskityin nyt myös koiran hallintaan enemmän (tällä siis tänään treenin pääpaino) ja Olga oli koko suorituksen ajan irti, mutta silti ihan lähietäisyydellä ja kuulolla :). Ensimmäisen ukon löysi aivan suoraan ja rullailmaisussa ei mitään ongelmaa. Toisen ukon (kuopassa) hajut tuuli painoi aika syvälle ja Olga teki kauempana mutkan (tuulen alapuolella) ja pyöri vielä jonkin aikaa lähempänäkin, ennenkö bongasi hajun oikean suunnan. Toi rullan nätisti (mitä nyt oli jarruttanut siihen malliin maalimiehen luona, että oli pyyhkäissyt lumet Helin silmille), mutta näytöllä Olga hukkasi hetkeksi hajun ja pysähtyi ihmettelemään, mutta sai sitten taas hajusta kiinni ja ukko löytyi toistamiseen. Tässä tilanteessa, kun oli kova tuuli, niin olisi voinut käyttää esim. ääniapua näytölle lähdettäessä. Yritetään muistaa tämä seuraavalla kertaa.
Otettiin pitkästä aikaa myös esineruutua, tosin vain yksi esine. Hitaasti mutta varmasti esine löysi tiensä minun käteen. Siinä välissä Olga oli kierrellyt, kaarrellut, yrittänyt repiä kreppiä puusta, käynyt vessassa ja palannut takaisin hommiin kuuntelematta mitä minä huusin. No esine kuitenkin löytyi, mutta rauhallisesti Olga sen toi maaliin. Ei ollenkaan tyypillinen suoritus Olgalta.
Lopuksi vielä lenkkeiltiin Olgalle uuden kaverin Sympen ja Leenan kanssa. Oli taas kivat treenit ja metsässä vierähtikin neljä tuntia. :)
Kiitoksia taas kaikille treenikavereille! Ilman teitä tää haun harrastaminen olisi aika mahdotonta.