Maanantaina ei päästy treeneihin, mutta tänään tehtiin senkin edestä hommia. Vuorossa oli hyppynouto ja eteenmeno. Aloitettiin hypyllä, jossa sinänsä ei oo mitään ongelmaa ja ollaan sitä aikaisemmin harjoiteltu makupalalautasta apuna käyttäen, mutta nyt olisi tarkoitus yhdistää nouto hyppyyn. Kapulaa en vielä koiralle antanut, sillä noutokapulan pidon harjoitteu on vielä kesken. Kokeilin hyppyä niin, että kouluttaja vei patukan esteen toiselle puolelle ja minä kannustin Olgaa hyppäämään samaa reittiä takasin. No problem. Tässä vaiheessa vielä ei keskitytty hienosäätöön ja oikeaan loppuasentoon. Samanlaista olen tehnyt myös palloa apuna käyttäen. Kohta puoliin pitäisi saada onnistumaan myös hyppy ihan noutokapula suussa. Kapulan pitoa ja nostoa harjoittelin itseksseni ja siinä on kehitytty parempaan suuntaa.
Väliajoilla kun odoteltiin eteenmenoon pääsyä, seurattiin ja hiotiin erityisesti vasemmalle käännöstä. Ja kappas, kyllä se Olgan pylly vain kääntyy. Ja mahtavaa, Olga reagoi jo ylävartaloni kääntymiseen.
Eteenmenoa emme ole vähään aikaan tehneet, mutta kyllä se Olgan pääkoppaan oli jäänyt, mitä pitää tehdä. Yhdistin käskyn nyt seuraamiseen, koska lennostahan koira oikeasti eteen lähetetään, mutta kuten arvattavissa oli, Olga fiksuna ennakoi ja syöksyi makupaloille. Seuraavaksi seurautin vastakkaiseen suuntaan muutaman askeleen, täyskäännös ja "eteen" (käsimerkillä varustettuna) ja tämä toimi.
Lisäksi treenasin ihan vain perusasennossa oloa ja kontaktin pitämistä aina välillä, jos oli odottelua. Tekee ihan hyvää Olgalle vain olla rauhassa paikallaan ja silti skarppina.
Lopuksi otettiin paikallaolo. Aluksi Olgalla meni hyvin pidemmänkin aikaa ja kävin kerran palkkaamassa välissä ja palasin takaisin. Sitten alkoi koiruus olla levottomampi ja vilkuili sivuilleen. Seisoin sivuttain Olgaan nähden, kunnes kouluttaja näytti, että Olga nousi. Ei lähtenyt luokse, vaan seisoi vain paikallaan. Kävin antamassa uudelleen maahan-käskyn ja kävelin vain hyvin lyhyen matkan päähän. Taas Olga nousi ja jouduin toistamaan näitä lyhyitä pätkiä muutaman, että saatiin vielä onnistunut paikallaolo. Harmittavaa, koska aikaisemmin esim. viime keväänä Olga malttoi paljon paremmin, mitä se on nyt tehnyt. Pk-puolella paikallaolo on kuitenkin aika pitkä aika, joten tätä täytyy vain harjoitella paljon, että sen saisi varmaksi. Tätä lukuunottamatta oli oikein tyytyväinen tähän päivään!