Niinpä niin. Juuri kun mietin jo seuraavaa etappia haun treenaamisessa, tuli takapakkia maanantaina. Ensimmäinen suoritus oli mallikasta menoa koko sarja. Toisesta pistosta tuli vahingossa tyhjä ja vielä yliheittokin, mikä ei kyllä ollut tarkoitus. Olgan suunta oli ihan eri kuin mihin olin sitä lähettämässä. Huusin koiran takaisin lähtötelineisiin ja ihme kyllä, korvat toimivat, josta plussaa. Huilattiin minuutti ja lähetin uudestaan samalle puolelle. Ukko löytyi, mutta mitä sitten tapahtuikaan... Olga oli ottanut rullan ja lähtenyt, mutta ei kauaksi, tiputtanut rullan ja palannut ukon luo, heilutellut vain häntää ja laittanut maatekin palkan toivossa ja Jenni oli tarjonnut toista rullaa. Olga lähti liikkeelle, pysähtyi hämillään ja Jenni käski kutsumaan koiraa. Minä kutsuin ja ilmeisesti siinä vaiheessa oli taas rulla lentänyt suusta, kun mitään tuomisia ei koiralla ollut mukanaan. Seuraava ukko oli tosi helppo rullantuontiharjoitus, eikä matka ollut pitkä. En kuitenkaan vielä halunnut jättää tähän, vaan Jenni lähti vielä piiloon. Olga eteni hyvin ja löysi ukon suoraan, toi rullan ja kytkin koiran. Sitten Olga katteli vain maisemia ja minua, kun sanoin "näytä" parikin kertaa. Tässä vaiheessa Olga yleensä lähtee täysillä kohti metsää, mutta nyt kysymys kuului: "ai mitä näytä? Täh? Ei ummarra" Annoin Olgan itse miettiä hetken ja katsoin sitten itse ukon suuntaan ja sanoin uudestaan käskyn ja sitten lamppui syttyi ja lähdettiin vielä rymisten ukon luo. Sitten koira autoon. Lopuksi Olga toi vielä yhden esineen ruudusta.

Viime viikolla treenattiin mm. liikkeestä seisomista ja eteenmenoa. Eteenmenossa harjoiteltiin itse vauhtia ja vielä erikseen maahanmenoa. Samalla tuli treenattua myös hallintaa eteenmenon yhteydessä. Saatiin hyviä vinkkejä! Samoin liikkeestä seisomiseen saatiin hyvä neuvoja ja taisin löytää sopivan apukeinon, millä liikettä saataisiin varmistettua. Se on joskus niin pienestä kiinni.

Tiistaina tokoiltiin ja tehtiin paljon hyviä kontaktitreenejä häiriön alaisena. Olga piti hyvin kontaktin ilman seuraa-käskyäkin ja oli oikein skarppina mukana. Oli jopa niin skarppina, että naapurikoiran rähinään piti vastata takaisin. Tehtiin myös liikkeestä maahanmenoa, johon meillä pitäisi saada nopeutta. Tähän vaan toistoja ja itse maahanmenon harjoitusta vauhdikkaasti ja jälleen kerran en ole itse huomannut oman käteni liikettä, mikä hidastaa koiran liikettä, koska koira joutuu kurotella makupalaa tai lelua. On se hyvä, että on muita silmapareja ympärillä. :). Seuraamisen loppuasento pitää myös saada varmaksi ja että se on aina SUORA.