Treenasimme Olgan kanssa koko viikonlopun ahkerasti hakua kouluttaja Hanna Silanderin ohjauksessa. Mahtava ja opettavainen viikonloppu. Jopa sääkin suosi, eikä satanut kertaakaan. :)

Ensimmäisenä päivänä eka treeni meni lähinnä siihen, että kouluttaja tarkkaili suoritustamme ja katsoi, millä tasolla kukin on menossa. Tätä kyllä helpotti se, että jokainen oli laittanut ennakkotietoa kouluttajalle jo treenamisestaan. Leirillä halusin kokeilla Olgalle piiloja, tehdä pidemmän radan ja selvittää, mistä johtuisi se, että koira ei ole aina viimeiselle näytölle ensi käskystä lähtenyt. Erittäin hyviä treenivinkkejä sai myös muita koiria seuraamalla. Ensimmäisessä treenissä Olgalle otettiin kaksi ukkoa ja välissä tuli muutama tyhjä pisto, kun ukkoa ei heti löytynyt. Tässäkin viimeiselle näytölle ei meinannut heti lähteä, mutta muut huomasivat, että oma käytökseni ja käskyn äänenpaino muuttui täysin muihin pistoihin verrattuna. Toistin käskyn jälleen iloisesti ja niin koira lähti. Tämä ongelma ei enää viikonlopun aikana toistunut. Jo tässä ekassa treenissä päätimme kokeilla Olgalle ihan uutta juttua, ääniapua. Tämä oli mielestäni hurjan hyvä apu, sillä koira terästyi välittömästi kun metsästä kuuluikin vastaus ja koira eteni piston suoraan ja tarpeeksi kauas. Illan toisessa treenissä otettiin Olgalle 6 vai 7 ukkoa pitkä rata ja hyvin meni. Tällä kertaa ilman ääniapuja ja ukot olivat lähempänä. Toistoja tuli hyvin ja rullan tuonnissa ei ongelmia.

Seuraavana päivänä jatkettiin treenejä ja Olga pääsi etsimään ukon piilolta, peitetystä häkistä. Useampi toisto tehtiin samalle piilolle ja piilosta tehtiin joka kerta umpinaisempi ja lopulta ihan umpipiilo. Olga ei arastellut piiloa yhtään ja suoriutui tehtävästä hyvin. Rataa jatkettiin eteenpäin ääniapua käyttäen ja loppujen lopuksi Olga teki seitsemän pistoa, jos en ihan väärin muista. Ohjaaja kannusti tekemään pidempiä ratoja. Koirasta kuulemma löytyy potkua :). Monenmonta ideaa olisi taas seuraaviin treeneihin mielessä. Miten koiran motivaatio saadaan pysymään yllä ja miten treenataan oikeanlaisia "laatikoita". Lisää tämmösiä leirejä! Hyvin sulauduimme sinne nahkojen ja pehkojen ja parin kelpien joukkoon. (Leirin järjesti collieyhdistys). Minusta hyvä tapa oli myös se, että koira vapautettiin viimeiseltä näytöltä tultaessa ja kaikki muut íhmiset kutsui koiraa metsästä ja kehuivat ja leikkivät koiran kanssa. Näin jätettiin koiralle hyvä mieli ja juostiin autolle.

Nyt lomailemme muutaman päivän.