Eiliset haku- ja esineruututreenit meni niin loistavasti. Kiitos myös "ukoille" Jennille ja Merville siitä. Otin pienen riskin ja siirryttiin askel eteenpäin viemällä ukko kauemmas metsään ilman mitään haamua. On Olga aikaisemminkin ukkoa etsinyt, mutta silloin ei vielä osannut raasu ilmaista. Opetin alun siis hieman väärässä järjestyksessä. :) Tähän asti on nyt keskitytty ilmaisuun ja rullan tuontiin, eikä matka ukolle ole ollut järin pitkä. Nouto parani tottiksessa talven aikana huomattavasti ja niinpä rullailmaisukin on nyt varmempi.

Ukko sitten hipsi piiloon taimikon sekaan, eikä Olga siis nähnyt, että kukaan olisi piiloon lähtenyt. Tuuli oli hyvä ja Olga merkkasi ukon. Lähetin ja niin vain tyttö irtosi kauas ja sen suuremmitta ongelmitta oli heti hetkeäkään epäröimättä napannut rullan Jennin kädestä ja pinkoi kohti emäntää rulla komiasti suussa. Vähän hätiköi rullan luovutuksessa ja olisi mielellään jo lähtenyt näytölle, mutta sain tilanteen rauhoittumaan ja koiran liinaan. Näytölle mentiin sellaista vauhtia, ettei emäntä meinannut perässä pysyä.

Toiselle ukolle mentäessä tuuli takaa ja hajut painuivat syvemmälle metsään. Ukko oli siis lähempänä kuin edellinen. Olga teki kierroksen taaempana, kunnes sai vainun ja kääntyi kohtisuoraan Mervin luo. Katselin hetken, että miksi ihmeessä koira laittoin maate ukon luo, mutta syykin selvisi, sillä rulla oli ollut toisen puolen kädessä jonne Olga saapui ja Olga oli vaan haistellut tyhjää kättä ja laittanut ihmeissään makuulle (menee näytöllä aina makuulle). Mervi oli sitten varovasti siirtänyt rullan toiseen käteen ja Olga nappasi rullan. Näytölle mentiin ja Olgalle herkkuja.

Esineruudusta Olga toi hienosti kaikki kolme esinettä! Takanurkista toi kintaan ja lompakon ja juuri kun rupesin moittimaan, että nyt jää keskeltä yksi alue tarkastamatta, niin tyttö nappasi matkaan vielä viimeisen esineen, pikkiriikkisen pehmolelun. Kaikki esineet toi nätisti minulle käteen, eikä ruvennut niitten kanssa pelleilemään. Me ollaan edistytty. :) Ainakin tällä kertaa tuntui siltä, mutta en tiedä mitä ensi kerta tuo tullessaan. :D

Ollaan myös pari kertaa aikaisemminkin tänä keväänä oltu hakuilemassa ja esineruutukin tehty. Viimeksi esineruudussa yksi esine tuotti todella harmaita hiuksia ja sisukkaasti Olga etsi, mutta sitten rupesi pikkuhiljaa luovutuksen merkkejä näkymään, joten otettiin vielä loppuun yksi tosi helppo esine ja päätettiin treeni onnistumiseen. Edellisissä hakutreeneissä keskityttiin ilmaisuun.

Olgalla on myös juoksu menossa, joten yhteiset tottistreenit ovat jääneet meiltä väliin.