Maanantai-illan hakutreeneissä päätin polkaista Olgalle jäljen, kun eka luulin, että osallistujia on niin vähän, niin vaihteluksi jälkeä. Olisin kuitenkin saanut ukkojakin metsään, mutta silti halusin, että Olgapa jäljestää ja etsii esineitä tällä kertaa. Mervi teki noin 300 m jäljen ja jälki ehti vanheta reilun tunnin.
Sillä aikaa tehtiin esineruutua ja yhdelle koiralle myös ilmaisutreeniä. Esineruudusta n.20x50m ei sen kummallisempaa kerrottavaa, kun että hyvin män. Kaksi valmiiksi takakulmiin jätettyä esinettä Olga haki ja toi käteen tosi hyvin. Junan ääntä seisahtui hetkeksi kuuntelemaan, mutta muuten toimi kokoajan. Hienoa!Joku muukin on kaipaillut esineruutua omaksi lajikseen kuin vain minä. :D

Janalta löysi jäljen nopeasti ja lähti tarpomaan oikeaan suuntaankin heti :). Alku meni hyvin, mutta keskivaiheilla jälkeä tippui kaksi kertaa jäljeltä ja keskittymiskykyä ei oikein löytynyt, haahuili ym. Toisella tippumiskerralla muut hajut (mahd. hirvi?) ja jäljet yhdistettynä kuivaan maastoon (jäkälää,kanervaa) sekoittivat nenää ja koira olisi lähtenyt ihan väärään suuntaa ja jumiutui haistelemaan yhtä maaston kohtaa hyvin antaumuksella. Olin itsekin liinan kanssa aika lahjakkaasti solmussa pikku männyissä, kun koira etsi oikeaa suuntaa. Lopuksi päästiin jatkamaan matkaa. Loppu matkan eteni reippaasti ja pysyi jäljellä. Oikein hyvä! En enää edes muista montako kulmaa jälki piti sisällään, mutta kyllä niitä useampi oli, ei toki suoria kulmia kaikki. Jäljen keskivaihe varsinkin oli aika haastava. Neljästä kepistä kolme nousi, kolmannen kepin vain merkkasi, mutta jatkoi matkaa. Täytynee sanoa, että jälki on ollut tänä kesänä aivan retuperällä, treenaminen siis on ollut niin tooosi vähäistä, että en ihmettele, että onkelmia oli. Seuraava jälki pitääkin olla taas paljon helpompi. Se, mikä minua kummastutti todella paljon oli se, että Olga kulki kuono todella ylhäällä, vaikka yleensä Olga on työskennellyt tarkasti kuono maassa.

Tiistaina tokoiltiin taas pikku tauon jälkeen. Tehtiin paljon kontaktiharjoituksia häiriön alla ja lopuksi hauska temppurata. Olga oli kyllä oikein skarppina kokoajan ja 2min paikallaolon pysyi hyvin. Pikkasen katseli ympärilleen ja napsi hyttysiä, mutta muuten todella hyvä, ettei noussut. :)

Salsalla ja Olgalla vauhtia piisaa. Pikkuneiti kasvaa kovaa vauhtia ja kasvattajan tarkastaessa suuta huomasimme, että alaleukakin oli levennyt ja hampaat pääsevät näin oikeille paikoilleen. Tämä on siis rodulle tyypillistä, että alaleuka on vielä tässä vaiheessa kapea ja siitä syystä purenta ei vielä täysin oikea, mutta hyvältä näyttää Salsan kohdalla.