Viime aikoina Olga on sekä ihastuttanut että vihastuttanut meikäläistä käytöksellään. Energian määrä on ollut valtava ja sitä on käytetty myös kepposten tekemiseen ja emännän ärsyttämiseen kaikella mahdollisella tavalla niin kotona kuin treeneissäkin. Mutta ollaan me treeneissä onnistuttukin.

Sunnuntaina tehtiin pienemmällä porukalla kolme liikettä peräkkäin liikkuroituna ja niiden välissä piti koiran kanssa kuunnella palautetta. Haettiin siis kisamaista tilannetta. Liikkeestä seisominen ei onnistunut, luoksetulossa Olga unohti luoksetulon loppuasennon, mutta hyppy meni tosi hyvin ihan kokonaisena liikkeenä loppuasentoon asti. Ainut miinus, että Olga hyppää viistoon oikealle ja on tosi sivussa esteen takana. Liikkeestä seisomista tahkottiin vielä enemmänkin... Lopuksi tein vielä luoksetulon ja mitä keksiikään Olga! Karkaili mun perään ja vielä varaslähdön otti, kun käännyin koiraan päin. ARGH!!! Olga ei oo tavannu mun perään lähtiä, mutta aina jotakin... Otettiin homma uusiksi ja saatiin hyvä vauhtiluoksetulo aikaiseksi.

Eilen pk-treeneissä treenattiin itsenäisesti seuraamisen käännöksiä. Pujoteltiin erilaisia keppejä, tuoleja ja muita tötteröitä. Olga oli aika laiska ja "ei oikein kiinnosta"-asenteella liikkeellä. Käännökset välilä väljiä ja kontaktikin hukassa. Kiva. Ryhdistäydyin ja tein liikkeestä seisomista takapalkalla. Ihmeen hyvin meni! Tein myös liikkeestä maahanmenoa, niin että kiersin tuoleista muodostuvaa neliötä, kun koira jäi maahan. Vähän samaa siis kun ylemmissä tokoluokissa. Ja olihan pakko kokeilla samaa liikkeestä seisomisen kanssa muutaman kerran. Onnistui! Olga malttoi tosi hyvin ja olin tyytyväinen. Paikallaolo olis pitänyt jättää tekemättä. Olga päätti loikkia mua kohti ja kerran nousi istumaan. Muutama ärräpää ja takaisin. Nyt malttoi Olga taas rauhoittua. Paikallaolon aikana oli myös häiriötä, kun tuoleja ym. kannettiin lähettyviltä pois. On se kumma elukka... ihana ja samalla kiero tyyppi.

Salsan kanssa on myös treenattu. Tehtiin viime harjoissa mm. hyppyä namikupin avulla. Ei ongelmia ahneen koiran kanssa. Katottiin myös seuraamisen kehitystä ja tehtiin luoksepäästävyyttä niin, että kouluttaja kierteli meidän ympärillä ja lopuksi kyykistyi meidän viereen ja silitti Salsaa. Tosi hienosti Salsa piti kontaktia, eikä liikahtanut mihinkään. Otettiin myös vauhtiluoksetuloja ja tässä hommassa pitäisi ruveta läpijuoksuja mun jalkojen välistä eli palkata taaksepäin. Tätä en ollutkaan aikaisemmin käyttänyt. Mastiffin kanssa tää vois olla aika haastavaa tai pitäis olla pitkät jalat. Nauru Joo, omistajan pitää vaan ottaa rennommin ja luottaa koiran. Mutta kun mä en aina näe, missä tuo pikkuinen liikkuu, niin varmempi siis liikkua itsekin matalammalla. Silmänisku