Ensinnäkin pahoittelut pitkästä päivitystauosta. Kiirettä on pitänyt, eikä ole ehtinyt kuulumisia kirjata.
Mitä onkaan tapahtunut Olgalle juhannuksen jälkeen...
Kesä-heinäkuun vaihteessa osallistuttiin Jouni Lihavaisen pitämälle jälkileirille, josta saimmekin hyvää opetusta sekä koiralle että myös ohjaajalle. Kouluttaja tarkkaili erityisesti ohjaajan toimintaa jäljellä ja ohjaajan vaikutusta koiran toimintaan, mikä olikin mielestäni erittäin hyvä asia. Olgan jäljestämisessä on tänä kesänä ollut jonkinlainen vaikeuskausi, kun piti siirtyä nameista kokonaan keppeihin. Siirtymävaihetta koitettiin helpottaa namirasioilla, mutta hyvin pian leirin jälkeen jätin namit pois ja nyt on jäljestetty hienosti pelkillä kepeillä.
Tässäpä pari kuvaa jälkileiriltä.
903918.jpg

903917.jpg

Nyt pidemmän tauon jälkeen kun käytiin 9.9. jälki tekemässä, niin Olga ilmaisi viisi keppiä kuudesta. Yhden kepin ohi Olga paineli vauhdilla, vähän jäljen sivusta. Olgan jäljestämiseen on tullut paljon enemmän vauhtia, ei silti hullua kiskomista ja repimistä, vaan tekee töitä tarkasti.
Jälkeä enemmän on tullut nyt keskityttyä hakuun. Etenimme hieman käänteisessä järjestyksessä, sillä Olga kyllä oppi nopeasti etsimään, mutta ei ilmaisemaan. Tällä hetkellä jankkaamme ilmaisun kanssa niin kauan, että se varmasti sujuu ja koira tietää, mitä se tekee, kun ukko metsästä löytyy. Tällaisia ohjeita saatiin, että ensin ilmaisu kuntoon ja sen jälkeen etsimään. Ilmasuna Olgalla on siis rulla.
 
Näyttelyissäkin käytiin kesällä kerran, Kokkolassa 14.7. Tuomarina on kreikkalainen mies (anteeksi en muista nimeä) ja Olgan tulos oli  EH2. Olga osallistui siis nuortenluokkaan.

No sitten...Olga täytti 9.8. 2 vee. Komeaa videomateriaalikin olisi siitä, kuinka nopeasti nakkimaksalaatikkokakun voi syödä ei niin sivistyneesti... Ei siinä montaakaan sekuntia mennyt.

Irvistys nakkikakulle!
903928.jpg

Elokuussa Olga oli myös ensimmäisen kerran viikon erossa omistajistaan, kun oltiin reissussa. Mummolassa oli kuitenkin kaikki sujunut hyvin ja suuremmilta ikävöinniltäkin vältyttiin. Hoitojakson jälkeen oli vielä muutto, johon Olga kuitenkin suhtautui hyvin ja emännän jännittäminen oli turhaa. (Olga ei siis vaihtanut perhettä!) Uuteen kotiin on nyt asetuttu mukavasti.

Kesän aikana Olga oli myös todistetusti veneen kyytissä ja mökkeilemässä sekä oppi uimaan Saimaassa.
903921.jpg

903926.jpg
Tässä vielä linnki yksistä esineruututreeneistä. Ensimmäiset kuvat on Olgasta. http://sary.1g.fi/kuvat/Pk-kuvat/2007-07-16+maastotreenit/