Tänään oltiin tutustumassa ihan uuteen lajiin Olgan kans, kun päästiin osallistumaan haun alkeiskurssille. Mulla on koko ajan ollut mielessä ajatus siitä, että Olga voisi avoimen luonteensa puolesta jo sopia hakukoiraksi. Tänään siihen sitten tarjoutuikin oiva aloitusmahdollisuus. Vielä kun löytyisi hakuporukka, jonka mukana pääsisi lajia jatkamaan. Hakua kun on erittäin hankala harrastaa yksikseen koiran kanssa.

Olga oli vuorossa ensimmäisenä ja kelpo mallisuorituksen tyttö muille näyttikin. Aikaisemmin Olga on etsinyt tuttuja ihmisiä, mutta vasta nyt homma oli "virallisempaa". Aamu aloitettiin tallaamalla lenkkipolun molemmille puolille samankokoiset alueet, jotka myös merkittiin. Ohjaaja toki kertoi samalla lajista ja opasti. Ensimmäiseksi maalimieheksi piiloon lähti itse isäntä Timo, jota Olga on aikaisemminkin etsinyt. Olga lähti reippaasi liikkeelle, vähän juoksi ohi ja ylitti alueenkin, mutta sitten sai ilmavainun, kääntyi taas oikeaan suuntaan ja pian Timo löytyikin. Seuraavaksi maalimieheksi lähti Olgalle tuntematon nainen ja taas etsittiin. Ensimmäiset metrit Olga jäljesti, mutta sitten ampaisi matkaan ja pienten mutkien jälkeen maalimies löytyi. Otettiin vielä makkararinki, josta Olga tykkäsi kovast.

"Jee, ihmisiä! Ai teillä on makkaraakin käsissä, mahtavaa, kiitos!".


Aivan aluksi ohjaaja koitti saada selville Olgan ilmaisutapaa, haukkuuko vai tuleeko rullakoira, mutta se jäi vielä epäselväksi. Olga haukkuu vain vähän, eikä siitä nytkään kovasti ääntä lähtenyt, vaikka nakinpalasia ei ohjaajan käsistä meinannut saadakaan. Pientä ininää oli... Siinäpä sitä onkin, että kummalleko tavalle koiran opettaa. Tällä hetkellä olisin ehkä rullan kannalla, mutta sitä ennen pitää vielä noutoa vahvistaa, mutta en täysin pois sulje haukkumistakaan. Senkin voi toki opettaa väärin ja sitten menee päin honkia..Kaiken kaikkiaan näytti siltä, että koira tykkäsi touhusta ja niin tykkäsin minäkin. Toivottavasti lajiin pääsee syventymään vielä paremmin ja siitä tulisi harrastus.